CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

MySpace Generators

Thursday, January 28, 2010

ambik hak orang...curi kata-kata orang...tak malu ke ????

nak citer sikit kat sini...perangai buruk seorang hamba allah bernama N_ _ _L S_ _ _R_ N_

semalam aku masuk satu group dalam fesbuk yang aku join....saja nak baca berita-berita terkini...maklumla kebelakangan nih kan orang selatan tanahair tengah hangat sana sini memperkatakan tentang isu penahanan seorang blogger celupar....tau-tau sendiri la ye...kalau tak tau..p cari info sendiri...hehehe...sebab aku bukan nak citer pasal blogger tuh....

tengah aku layan thread-thread yang ada...tetiba aku nampak beberapa post berserta gambar-gambar yang aku rasa macam aku biasa sangat nampak....aku klik kat gambar tuh so aku tengok tuan punya gambar tuh adalah nama yang aku sebut di atas....dalam hati aku berkata...ehhh...macamana bole gambar-gambar ni semua sama ngan aku punya....bukan 1 or 2 tapi 23 keping.....100% serupa....aku relax lagi...

hehhh...pastu aku tengok nota yang disertakan di situ saling tak tumpah macam yang keluar dari kepala otak aku....iaitu kata-kata aku dalam blog peribadi aku (blog ini la...)....dengan rasa tak puas hati dan bimbang tersalah sangka aku bukak kedua-dua page terbabit dan aku bandingkan kata-kata yang tertulis.....ya ampunnnn....99% memang bahasa bahasi aku....(n3 tentang istiadat permakaman Almarhum Sultan Johor) cuma pada phrase pertama tuh di ubah jadi 'saya balik kampung kerana sepupu kawin' yang lain-lain semua perkataan aku....hishhh aku mula hangin...
mana leh jadi nih....da la ambik gambar dari blog aku tanpa izin....biadap nya...bahasa aku pun nak di curi...pelik...ada gak manusia macam nih....pandai tapi bodoh....bijak tapi biadap

aku pulak sebab da geram sangat aku tegur terus awek tuh....aku hantar message kat dia suruh dia contact aku balik dan aku saja-saja add dia....nak tengok macamana dia melatah....sepatutnya aku jangan terjah dia dulu...kasi layan lama-lama sikit....tengok apa dia nak cakap lagi...tapi tuh la hangin da satu badan....hahaha...so kena terjah la awek tuh...

malam semalam aku sempat bukak fesbuk budak kurang asam tuh....perghhhh...bole la tahan rupa...posing baik punya tepi laut...(katanya asal orang pontian....sbb laut pun mmg nampak cam kat bandar Pontian) haaaa....moga satu hari kita bisa ketemu....sama-sama orang Pontian maaa....hehehe...

banyak gak detail budak tuh aku tau...cuma tak terfikir lak nak 'curi' gambo adik manis tuh...bole buat post kat mana-mana...wakakaka...

aku nih bukanla lokek sangat nak buat harta gambo-gambo tuh...tapi apa yang aku tak suka cara biadap macam nih....da buat salah tak berani nak ngaku dan mintak maaf...cara bercakap kat group tuh pun eksen bebeno....riak beno bila ramai memuji...maafla kalau aku kata....aku pun tak macam tuh...niat aku hanya satu....nak berkongsi dengan siapa saja yang melihat...terutama buat ANAK-ANAK JOHOR yang berada jauh di perantauan.....itu la bingkisan kenangan mengenai Almarhum Sultan kami...sultan negeri kami yang tercinta...

okayla moral of the story....aku harap jangan la sesiapa buat macam nih...dah la bukan awak yang ambik gambar-gambar tuh...siap lak reka citer dan cakap sana sini yang awak susah payah ambik semua gambar tuh secara live....siap mintak maaf lagik kononnya gambar tak terlalu terang...perghhhh....cantik betol punya penipuan...

pada si N_ _ _ L S_ _ R_ N_.....ubah la perangai buruk awak tuh....muka awak tuh bole la tahan tapi perangai awak tuh tak sesuaiiii....salam

2 comments:

einaz ;D said...

tu la namanyer..
baling batu,sorokkan tangan,
hey betul ker ap yg sy ckp ni??
mcm slah jer
hahah

DuNiA aKu.......ZaRRa said...

betul la tuh...biasa org sebut...'baling batu sembunyi tangan'...akak pun rasa macam nak lempar batu kat budak tuh dan pastu tunjuk tangan....berani ngaku bebs...hahaha...